Bezoek Molukken 2016

 

Komisi-Anggaran-Klein

Sidang Sinode ke 37 GPM di Ambon

Een aantal weken geleden heb ik de Sidang Sinode ke 37 van de GPM (Gereja Protestan Maluku) op Ambon bijgewoond. De Sidang begon op zondag 24 januari 2016 en zou op 3 februari 2016 eindigen. Na de Sidang Sinode was ik van plan om vijf dagen in Kaibobo te verblijven. Helaas liep de Sidang Sinode drie dagen uit waardoor ik maar twee dagen in Kaibobo kon blijven.

 

     

Bung Rudi Kakisina-klein

Samen met Bung Rudi en Bung Piet Kakisina

Op Ambon heb ik tussen de bedrijven door de kans gekregen om met de projectleider (aannemer) dhr. R. Kakisina om tafel te zitten. Hij adviseerde mij om het door de Kaibobonezen in Nederland bijeengebrachte geldbedrag rechtstreeks te besteden aan de bouw van het nieuwe kerkgebouw in Kaibobo door het aanschaffen van benodigde materialen.

 

     

 

Pdt.Veerman-klein

Pdt. H.B. Veerman

In Kaibobo heb ik kennis gemaakt met de nieuwe voorganger. Dominee H.B. Veerman is de vervanger van dominee J. Hitipeuw. Ik heb met hem gesproken over de bouw van de nieuwe kerk. Dominee H.B. Veerman heeft een video boodschap bestemd voor de Anak anak Hena Poput in Nederland.

(Klik op de volgende link voor de videoboodschap.) Interview Pdt_ Veerman op 08-02-2016 in Kaibobo – Normaal

 

   

Ketua Panitia Bung Minggus Lasatira

Samen met Ketua Panitia Bung Minggus Lasatira

Verder heb ik ook met de voorzitter van de bouwcommissie Bung Minggus Lasatira gesproken. Het geldbedrag is nog niet toereikend om aan de bouw van de nieuwe kerk te beginnen. De bouw van de noodkerk start na de Sidang Jemaat van Kaibobo, die ergens in de maand april plaats vindt.